6/13/2007

Türkiye'de Luciferizmin Son Hali

Luciferizm, sol kol Satanizm akımlarından Türkiye'de en popüler olanı. İncil Satanizmi diyebileceğimiz Luciferanlar aradıkları iblisi reddettikleri Nazarine kitaplarının içerinde aramaktalar. Özellikle bir dönem yaşadığımız satanist intiharlar ve cinayetler diğer satanist yaklaşımlara sahip bireylerin satanizmlerini yaşamalarını zora soktu. Hatta anlaşılmaz satanist avı bizlere Salem'de ceddimizin başından geçenleri hatırlattı.

Luciferanlar nedeniyle günümüzde her satanist kimliğini tariflerken kedi kesmeyen satanist olarak izah etmek zorunda, bugünün şartlarında bırakın ters haç ve pentagram bulmayı düz pentagram bile bulunmamakta ve siyah mumun da ayin enstrümanı olduğu herkesçe bilinmektedir. Günümüzde siyah giyinen her rocker genç öncelikle satanizm reddine girmek zorundadır.

Daha da komik olanı tanrının belası Satan diyerek ayinsel müzik dinlemeyi başaran komik Türk gençliğidir.

Geçenlerde sohbet ettiğim biri msn teknolojisinin ona verdiği nimetle bana ahkam kesiyor ve yeni dini Protestan Hıristiyanlığı överek Bahemoth'tan şarkı sözleri yazıyordu. Hatta İngilizcesi o denli yok denecek kadar sıfırın altında olan bu kişiye bu şarkıda Satanizm övülmekte dediğimde standart 13 sayısının kutsal olduğu kedi kesme ve kan ayinlerinin içinde bulunduğu abuk bir satanizm anlatmaktaydı. Standart cevabım "Ee! Ne olmuş ben de satanizm ve senede 12 tane 13 var oysa benim Yule'dan bu yana sekiz bayramım var." diyince şoke olan ifadeleri yeterince komikti. Layevin de değişik bir katkısı olduğu söylenebilir. Şöyle ki Layevian Satanistler (Modern Satanizm) olayı fazlasıyla ateist platforma aldılar. Din ile ateizmin buluşması kaosu bugün kendimizi anlatmakta en çok yaşadığımız kaotik şey.

İnsanların kendilerine tabi olmayan neo-pagan bir anlayışı kendi kutsiyetlerindeki tanrısal doğma ile anlamalarının komikliği beni her zaman güldürmüştür. Bir gün olsun bunları anlatabilme lüksümüz bu topraklarda olamayacak çünkü bizleri halen kendi bildiklerinizle ve lanet luciferanların bıraktığı iz ile algılayacaksınız. Hale kedi kesiyoruz sananlar var.

Hiç yorum yok: