1/08/2008

Kaos Magick

Kaos magick Batı YorkShire ingilterede keşvedilmiş bir seromoni magick sistemidir. Batı ocutizminin temel izlerini içerisinde bulundurur.

Kaos magick sigil tabanlı magick sistemi olup Golden down transdisyonlarında da sıklıkla telaffuz edilen sigil oluşturma metotları ile seromani magick, doğu felsefesi ve dünya kümülatif dinlerinin karışımını ihtiva eder.

Sistemin babası Austin Osman Spare .. Alaister Crowleyin Argenteum Astrum üyelerinden idi. Ünlü magican Israel Regardie Crowley ile golden down transdisyonlarını kamu oyuna lanse edince.. Ki inanın bir satanist olarak bu olaya minnettarız çünkü günümüz modern magick sistemlerinin yayılmasını sağlamıstır. Austin Osman da kendi sistemini oluşturmuştur. Şuan thelama'ya alternatif oluşturmaktadır.

Sistemin çekirdeğinde Necrocomicron sistemi ki crowleyci bakış açım şunu soluyor şayet yeniden doğuş magick sistemleri için New Age ocultseniz veya satanistseniz chuthulu çağrıları lowcraftian yaklaşım ve ve vesaireler ile yüklü ağlak bakışlı "astaroth save us" tümcelerinden daha bir yeğ şekilde kulanıldığını görürsünüz. Vazgeçilmez şekilde gülden sigil çıkarmanında (ki ben sıklıkla kim icat etti ise bu saçmalıktan nefret ediyorum ama işe yarayabilir) eski klasik gülhaççı tarihe döneriz.

Black Sun simge olarak caos magick içerisinde kullanılmaktadır ki bence black sun'ın lanet olasıca SS'ler tarafından da benimsenmesi onu neo-lanetolasıca-ocult sistemi içerisinde lanetolasıca yamuk bıyıklı icadı yapmaz.

Hiç yorum yok: