6/13/2007

7 Günah 10 Emir

Hristiyanlıktaki 7 Günah

Hristiyan teolojisinde 7 ated ölümcül günah geçmektedir dilerseniz bir bakalım.

Aç gözlülük

Şunu söylemek mümkün ki Tanrı dünyadaki herkesin ona tapmasını isrer. Her kendine itaat etmeye meğilli insanı avucunda tutmak ister. Dünya üzerindeki her tapınak
kilise ve cami ona itaat etmelidir. Bu durumda bir insan neden aç gözlü olmasın.

Gurur

Tanrı insanı kendi suluatinde yarattığı söylenmez mi? O halde kendini ne denli fazla beğeniyor insanlara her baktığında kendini görüyor. Bunun adı Narsizm deil mi? Son zamanlarda hiç tanrı yaradışı ile gurur duyar diye duymadınız mı? Tüm doğayı kendisi gibi görmez mi?

Gıpta etmek

Tanrı oğlunu insan şekline soktu ve onlarla birlikte yaşattı. Ve ölümü ile onları kutsadı. Rahipler ve Efendiler Oğul Jesus en iyi yaşamı sürmek isterdi fakat kötülük onu ellerinden aldı demez mi?

Öfke

40 gün süren tufanı düşünün! Gündüz ve gece. Sodom ve Gamore'nin yıkılışı ile anlatılanlara bakın. pek çok dindarın tanrınınn ona itaat etmezsek bizi gazaba boğacağını söylediğini duymuşsunuzdur. Bu kadar çok gazap çektiren ve insanlarını acı içinde yok eden bir tanrı nasil olur da öfkeden muaf anlatılır.

Oburluk

YHYH dünyadaki herkesin ona kulluk etmesini ister. Başka birşey de istemez. O bizden kurbanlar adamamızı ister. Müslümanlar onun için kan döker kurban keser. Yahudiler keçileri çöllere susuz bırakır. Tüm kurbanlar asla Tanrıyı doyurmaz. Kan ve şiddetle beslenir o.

Şehvet

Tanrı cinsellikten ne kadar uzak. Yoksa bakire kadınların içlerinde hiç olmadı mı. Meryemi düşünün isa tanrıdan geldiyse onun şehvetli bedenini kendine esir yapmadı mı?

Tembellik

Tanrı dünyayı 6 günde yarattı. İnsanlığı yarattı. Bazı mucizelere sebep oldu (örneğin büyük tufan) Yedinci günde dinlenen bu tanrı şuan nerede? Bakire Meryemin vicuduna şehvetini boşaltıktan sonra veya muhammede bir adet melek gönderdikten sonra nereye gitti. Yoksa uzun bir tatilde mi şuan? O zaten hiç gelmedi o kadar üşengeç ki?

On emir.

  1. Benden sonra Başka tanrılara tapma!"

    Bakire meryemden sonra bir oğlana insanlar tanrı diye tapsın istedi. Şayet o tanrı değilse neden daha normal yoldan bir mesih yollamadı da insanların kafasını karıştırdı. Bu cümleden aynı zamanda başka tanrılar da var ama ona tapma sadece bana tap sonucu çıkmaz mı? Hani tek tanrıydı.

  2. "Mezar resimleri yapma!"

    Kiliseye gidiniz. Bakire meryem ve isa orada milyon dolarlara satılıyor kümülatifte. Kabe denen yerde müslümanlar bir tapınağın çevresinde dönüyor.

  3. Tanrının ismini boş yere ağzına alma!

    Herkes durmadan Allah, Jesus, Yahova isimlerini kullanıyor. Ticari meta olarak bunlar satılıyor. Bu isimler kullanılarak siyaset yapılıyor ve bunlar pirim ediyor.

  4. Sabat gününü hatırla ve onu kutlu kıl!

    Sabat günü ne? Hristiyanlar kutlamıyor müslümanların böyle birşey bildiği falan yok. Sabat günlerinde İsrail bomba yağdırıyor.

  5. Babaya ve Anneye saygı göster

    Annemiz veya babamız bizi terkettiyse ne yapacağız. Gene de mi saygı duyacağız. Ya annemiz babamız o sami dinlerden değilse. O zaman onlara dönüp siz cehenneme gideceksiniz diyerek nasil saygı duyabiliriz. Ailemize saygı duysaydık en eski atalarımızın pagan dinleri yaşıyor olurdu.

  6. Öldürme!

    Büyük tufanı ve Sodon ile Gamora'yı hatırlayın. Tanrı orda herkesi öldürdü. Musa Mısır'dan kaçarken tanrı herkesi boğdu diyelim ki onlar yeterince kötü insanlardı Musa mısırdaki küçük çocuklardan ne istedi. Onlar daha bebekti.
  7. Zina yapma

    Meryem yüksek ihtimalle babası belirsis Yaşua'yı doğurdu.

  8. Çalma!

    Yahova diğer dinlerdeki insanları neden kendi dinine çekiyor ve onlardan mürit çalıyor.

  9. Komşuna kötü gözle bakma!

    Salemde insanlar komşularına kötüye tapıyorlar diye ateşin yolunu gösterdi. Madem onlar bizlere bu kadar iyi bakıyorlar inancımızı söyleyince neden taşlanıyoruz.

  10. Komşunun evine göz dikme, Karısına göz dikme, komşunun sahip olduklarına da!

    Biz onların komşusuyuz hemen yanlarında oturuyoruz. Başta bizim inancımıza göz dikiyorlar ve tüm sembollerimizi çalıyorlar. Sonra bizim inancımızı bizden alıyorlar. Çocuklarımızı onlarla evlenmeye zorluyorlar ve ilk fırsatta dini nikah yapıyorlar. Bizim çocuklarımızı sünnet veya vaftiz etmek iseyip özgürlüğümüze göz dikiyorlar.

6 yorum:

vixtrola dedi ki...

herkesin kafasında kalıplasmış seylerden farklı ilginc ve mantıklı seyler yazmışsın çok beğendim fakat biras kafam karıştı yazıların hepsini okudum daha çok seyl öğrenmek isterim bilgilendirmelerin için teşkkürler

Adsız dedi ki...

evet ilginç şeyler azılmış ama hala içleri boş bir şekilde duruyorlar bunlar ilk akla gelenler belki ama hepsine dolu dolu cevaplar var eğer isterseniz dinlerin içinde bu bakış açısı sadece göz önündekini daha da kutsal yapar başka birşey değil...

Adsız dedi ki...

neden yazılan bütün yorumları yayınlamadığını merak etmiyorum sen daha iyi bilirsin : )

Adsız dedi ki...

ne kadar basit ve gösteris kokan yazılar, inkar edersin tamam da bu sacmalıklara sen inanıyormusun ? Halinize acıyorum... herseyi mantık cercevesinde değerlendirmek biz insanların haddi değil cunki mantıgımızın almadıgı ne kadar cok sey oldugunu bir dusunun...

AsRoLoqic dedi ki...

senin mantığın almıyor olabilir :)

Adsız dedi ki...

inançlarınızaa saygı duyuyoruz