6/13/2007

Doğrular ve Yanlışlar

Bu yazımda sizlere bazı genel soruların cevaplarını vermek sureti ile satanizmi tanılayacağım.

Satanistler tanrıya inanır mı?

Satanistler tanrıya inanmazlar. Bunu su şekilde izah edebiliriz. Tanrı mutlak iyiliğe karşılık bir kavramdır. O bağışlayıcı ve affedicidir. Oysa dünya mükemmel bir adalet ve düzen içerisinde değildir. İnsanlar birbirini öldürmekte, yaptıkları günahlar için sürekli af dilemektedir. Mutlak iyi bir tanrı söz konusu değildir. Tüm kozmosun mutlak adaleti olmayan bir düzeni ve enerjisi vardır. Tüm bu yaratımın bu düzensizlik içerisinde Evrenin mimarı gibi bir kavramla ortaya çıktığı söylenemez. Evren bir tümlük içerisinde kendi dinamiği ve enerjisi ile bir varlıktır.

Satanistler Şeytanı tanrı olarak mı görür?


Satanizm de iki yaklaşım bulunmaktadır. Bunlar sol kol Satanizm'i ve modern Satanizm'dir. Modern Satanizm de şeytan tanrısal zıtlığı simgeleyen bir simgedir. Modern Satanizm'de şeytan yoktur. Sol kol Satanizm'de ise evrenin gücü ve kozmosun bir yanını da bizim göremediğimiz varlıklar oluşturur. Bunlara Melek ve Demon denmektedir, bu varlıklar mevcuttur fakat tanrısal bir kavram değil kendi düzenlerinin kavramlarıdır. Bazı sol kol yaklaşımlarında satan tüm diğer demonlar gibi bir tanrıdır bazılarında ise önemli bir ruhani yaratıktır. Genellikle satan insana tanrı olmanın yolunu gösteren bir ruhani oluşum olarak görülür.

Satanistler ayin yapar mı?


Satanistler ayin yapar. Ayinlerin pek çoğu meditasyon içerir. Modern Satanizm'de bunlar hoş aktiviteler olarak geçerken klasik Satanizm'de (sol kol) bu rutualler diğer ruhani yapılar ile etkileşime girmek için yapılır. Ayinler tapınma değildir.

Satanistler cennet ve cehenneme inanır mı?


Satanistler kesinlikle insanların iyi ve kötü olarak sınıflandırılamayacağını düşünür. Tanrıya küfür İslam gibi bir dinde büyük günahtır fakat hayat sizin bacaklarınızı elinizden alırsa tanrının size adaletli davrandığını düşünür müsünüz? Bu adaletsiz ortam içinde inanları iyi ve kötü diye ayırtmak imkansızdır. Bu nedenle kötülerin yakıldığı bir cehennem ve iyilerin huriler ile seks yaptığı (ölen iyi kadınlar için cennette zina yok sanırım) bir cennet gravürü yanlıştır.

Satanist'lerin bir kısmı ölümden sonra hayata inanır. Genellikle bunun için mısır mitlerinden gelen Orion takım yıldızı yönünde bir mekandan söz edilir. Bazı Satanistler ölü ruhlar mekanını paralel bir dünya olarak görür. Bu ölüler diyarına Satanizm geleneğine göre cehennem de dendiği olmaktadır. Bu anlayışta cehennem kazanların olduğu bir mekan değildir. Cehennem için genellikle kale ve şatoların olduğu mavi auralı bir mekan tanımı yapılmaktadır.

Demon nedir?

Demon özel bir enerji formunda bir yaratıktır. Bunlar meleklere benzemektedir. İncil Tevrat Kuran gibi kitaplar bunların düşmüş melekler olduğunu söyler fakat Satanizm'de bu yaratıkların düşmediği inancı vardır. Satanist'ler demonları özel formlu yaratıklar olarak görür. Demonlar doğanın bazı güçlerini kontrol edebilmektedir. Satanistlerin bir kısmı ise demonların varlığına inanmaz.

Satanistler kedi keser mi?


Satanistlerin hiç bir hayvan ile alıp veremediği yoktur. Satanizm'de kurban inancı bulunmamaktadır. Kurban inancı Yahudilikte günah keçisi, İslam'da kurban, Hıristiyanlıkta İsa'nın bedeni şeklindedir. Bayramlarında sokakta boğa peşinde koşturanlar Satanistler değil Müslümanlardır. Satanizm'de rutueller esnasında sunaklar kullanılır ama bu sunaklara ölü hayvan değil yanan mumlar konur. Satanizm'de beş elemente önem verilir. Bunlar ateş, su, toprak, hava ve ruhtur. Bu elementler haricinde bir materyal kullanılmaz. Bazı gençlik gurupları saçma sapan ayinler tertip etmiş olmaları onları Satanist yapmaz.

Satanistler kötü davranışlar sergiler mi?


Davranış davranıştır. İyisi kötüsü olmaz. Satanistler özel olarak kötü davranmaz. Genel olarak ahlakın temeli din değildir. Birisi size fazla para üstü verirse iade edersiniz, önünüzde çocuk arabalı bir hanım basamaktan çıkamıyorsa arabayı kaldırır yardım edersiniz. Bunun din ile bir alakası yoktur.

Satanistler 13 sayısına önem verir mi? Her ayın 13'ünde ayin yapar mı? Ayın 13'ünde doğanları öldürür mü?

Demon biliminde şeytanın rakamı 6 veya 7'dir, Lucifer'inki ise 9'dur. Bir senede ay toplam 13 kere dolun ay olur. 13 rakamının kötü azledildiği dinin adı Hıristiyanlıktır. 13ncü havari ihanet etmiştir bundan kaynaklı bir 13 kötülüğü inancı vardır. Satanistler ayın 13'de hiç bir şey yapmazlar. Dolunay zamanlarına Estabat denir ve bu zamanlar satanistler bir araya gelir. Bir satanist covende en fazla 13 üye bulunur. Satanizm'de geçen bayramlar 31 Ekim Samhain (Halloween), 21 Aralık Yule, 31 Ocak Imbolc (Candlemass), 21 Mart Vernal, 30 Nisan Beltaine (Walpushnach), 21 Haziran Litha, 31 Temmuz Lughnassad, 21 Eylül Mabon şeklindedir. Ayın 13ünün hiç bir anlamı yoktur. Satanistler kimseyi ve hiç bir canlıyı öldürmezler çünkü bir faydası yoktur. Ayrıca bu satırları yazarken 13 mart doğumlu olduğumu da söylemeliyim.

Yıldızın içindeki keçi kafası şeytanı mı simgeler?

Hayır. Bu simgenin adı Baphometh'tir. Baphomet tapınak şövalyelerinin taptıkları iddia edilen demondur. Katolik kilise tapınak şövalyelerini bu sav sonucu dağıtmıştır (Ayın 13nde cuma günü). Baphomet aynı zamanda tarih boyunca Satanist addedilen işlerin içinde adı geçmiştir. Simge daha sonra Crolyew tarafından son halini almış ve çevresine İbranice Lavetian yazılmıştır. Simge Satanizm'in simgesidir fakat simge Satan değildir. Baphometh tahıl ve verim tanrısıdır.

Ters pentagram nedir?

Pentagram beş köşeli yıldıza verilen addır. Bu simge tarih boyunca Venüs yıldızı (Venüs gezegeninin ekinoks anında gece boyu gökte çizdiği şekil) ve doğanın beş elementi ile ilişkilendirilmiştir. Yıldızın en üst kısmına ruh ucu oturacak şekilde ruh, hava, toprak, su ve ateş elementlerinin yerleştirilerek ayin yapılması tarihin ilk dönemlerinden beri gelen bir törendir. Simgenin Satanizm'de ters olmasının anlamı ise kısaca ruh ucuna kişinin kendisinin oturarak pentagrama bakması esnasında gördüğü görüntüden kaynaklanmaktadır. Pentagramın düz veya ters olmasının özel bir başka anlamı yoktur. Wicca ve paganlar pentagramı düz olarak taşırken biz Satanistler ters olarak taşımaktayız bu bizim farklı bir gelenekten geldiğimizi göstermemektedir.

Ters haç nedir?

Ters haç Satanistlere özgü bir işaret değildir. Bu simgeye anti-christ denmektedir. Hıristiyanlık ve tüm semavi dinlere karşı olmayı simgeler. Ters haç simgesini Satanistler haricinde tüm Hıristiyanlık karşıtları da kullanır.

Satanistler metal müzik dinleyen ve siyah giyen gençler midir?


Satanistler metal müzik dinleyecek diye bir kural yoktur. Bazı Satanistler klasik müzik ve operadan hoşlanır, bazıları ise elektronik müzik dinler. Satanizm konulu müzik yapan metal gurupları genelde black metal guruplarıdır. Zaten black metalin simgesinin de baphomet olması bunun bir göstergesi kabul edilebilir. Black metal gurupları Satanizm temalı şarkı yapmaları onları illa ki Satanist yapmaz. Fakat her dinin dini objelerini anlattığı bir müzik türü ve ilahi sistemi vardır. Satanistlerin bir kısmı bunu sert müziklerle gerçekleştirmektedir. Satanist kökleri binlerce yıl önceye giden ve özellikle ortaçağ ve ortaçağ sonrası Avrupası'nda şekillenen bir inanç sistemidir. Metal müzik ise hard core sonrası çıkmıştır. Black metal ise tür olarak çok daha yenidir. İlk modern Satanistler ocult müzik türleri ortaya koymayı denemişlerdir. Ortaçağda ise daha çok tiyatral etkinlikler ve opera ile yazılı edebiyatta Satanizm etkisi görülebilir. Her din gibi Satanist de edebiyatı etkilemiştir. Bu her yazılan şey doğrudur anlamına gelmez çünkü edebiyatta ve sanatta en etkin din her zaman Katolik Hıristiyanlık olmuştur. Buna paralel protest bazı kilise yapılarının şeytan görüşleri de edebiyata nüfus etmiş ve etkili olmuştur. Satanistler siyah giymek durumunda değildir. Genellikle siyah tercih edildiği olmuştur ama pek çok takım elbiseli gravatlı Satanist de bulunmaktadır. Kıyafetine bakarak insanın Satanist olduğunu anlayamazsınız. Hatta Satanist olmayan pek çok insan siyah giyer ve Satanizm ile benzer söylevlerde bulunur. Bu onları Satanist yapmaz. Satanistler ayin esnasında (summon rutuali ve demon ile iletişim çabası) düz renkleri tercih eder. Düz siyah veya düz beyaz en çok kullanılanlardır. Bu işlem esnasında çıplak olma durumu da olabilir. Çıplaklık her zaman cinsellik değildir. Cinsellik o kadar da kötü olmasa bile. Demon ilişkilerinde genellikle tek başına gerçekleşir. Bu bir konsantrasyon işidir. Meditasyon çabasıdır. Satanistlerin büyük bir çoğu summon esnasında çıplak olmayı yiyeler. Modern Satanistler summon rutuali (davet ayini) gerçekleştirmez.

Satanizm'de loca veya benzeri yapılanmalar var mıdır?

Satanizm'de loca ve loncalar yoktur. Bunlar masonluğa özgü yapılanmalardır. Satanizm'de Satanistlerin bir araya geldiği yapının adına Coven denmektedir. Coven İngilizce'den Türkçe'ye anlamı ile Cadı topluluğu demek olup belirli ve yeter sayıda üyeden meydana gelir. Bu üyeler genellikle covenin simgeleştirdiği demonun sigilini (işaretini) kullanırlar. Covenin başındaki kimseye rahip (Kadın veya erkek olabilir. Cinsiyet ayrımı yoktur.) denmektedir. Covendeki ikinci adam daha çok toplantı yeri zamanı müzik ve yiyecekleri organize eder. Coven toplantısında sosyal konularda sohbetler edilir kitaplar paylaşılır. Bir arkadaşlık kulübüdür kısaca.

Satanistler ruh çağırır mı?

Daha çok demonik guruplarda qijia tahtası (cadı tahtası, bu tahtada harflerden oluşan bir tahtadır kabın üzerine parmak konur ve harfler üzerinde gezinilir.) kullanıldığı olur. Ama bu tur bir çaba genellikle sergilenmez. Demon summon ederken tahtadan çok meditasyon faydalı olmaktadır. Buna astral dünyaya geçiş de denmektedir. Genellikle düz giysiler ile veya çıplak olarak yanan aleve bakarak ve pentagram içinde oturarak veya pentagramın ruh gözünde oturarak gerçekleşir.

Satanistler dua eder mi?

Satanistler Tanrıya dua etmez. Ama ayinler için özel büyülü cümleler kullanılır. Bu kelimeler genellikle Enoch dilinden gelir. Satanistler enoch dilini sıklıkla kullanılır. Bu dil Dr. Jhon Dee'ye dikte edilen meleklerin dilidir. Zaten Satanist ayinler de daha çok Dr. Dee'nin yaptığı büyülerden gelmektedir. Yo, Iao, Kuwahah, Iaida, Saitan, Hail, Ave, Shemhamforash, Ragie en çok kullanılan sözlerdir.

Satanistlerin özel selamlaşma metotları varmış, bu doğru mu?


En çok kullanılanı Hail! dir. Seslenmek anlamına gelir. "Hail!" şeklinde selamlaşma gerçekleşir. Satan ismi de Hail ile anılır rutuallerin sonunda. "Hail Satan" şeklinde kullanılır. Hail ile her şey kullanılabilir. "Hail Azazel", "Hail Lilith" bazı örnekler olabileceği gibi "Hail Arkadaşım" da denebilir. Bir diğer kelime ise "Ave!" dir. Çiftli kullanıldığı olur. "Ave Ave! Demonos" şeklinde ikili kullanılır. Bir diğer kelime Regie ise nadiren kullanılır. Satanistler ayin sonunda "Shemhamforash!" (Tüm eski Tanrılar adına demektir, Kabalizmde 72li ruh silsilesidir Goitia sayısı da 72dir çünkü bunlar eştir.) da diyebilir. Shemhamforash elle de yapılabilen bir işarettir. Elin orta ve yüzük parmakları içe katlanır ve başparmak ile üzerine bastırılır. Böylece iki boynuzlu bir kafaya benzeyecektir.

Satanistler kara büyü yapar mı?

Büyünün rengi olmaz. Büyü büyüdür. Tüm ocult (gizemcilik), hermetik (gizli) ve ezoterik (kendi içinde kapalı) yapılarda olduğu üzere satanistler de büyüler ile ilgilenir. Rutuellerin her biri bir büyüdür.

Satanistler ruhunu Şeytana satmış diyorlar, bu doğru mudur?

Satanistler Satanist olurken, coven içine girerken bir inisiyasyondan (giriş töreni) geçer. Bu inisiyasyonlardan en çok bilineni kişinin bir kağıda kendi kanının (başka pek kan kullanılmaz, bazı guruplarda kandillerin içine bir damla damlatıldığı olur) bir damlası ile imza atıldığı törendir. Bu tören giriş için yapılır. Ruh kimseye satılamaz. Bu giriş töreni eski cadı geleneklerdendir.

Satanistler Cadı mıdır?

Cadılığın bir dini yoktur. Wiccaların idda ettiği gibi bir cadı dini bulunmamaktadır. Witchcraft ise cadılık sanatıdır. Bu sanatı daha wiccalar yokken sahiplenen kimseler Satanistlerdi. Tüm cadılar şeytana tapmakla asıldıklarına ve yakıldıklarına göre ve Salem faciasını tek anan gurup Satanistler olduğuna göre. Satanist doktrinlerin hepsinin sekiz bayrama denk gelmesi. Lilith saygısı ve Coven geleneği Satanizm özgü olduğuna göre önce gelen bu unvanı çoktan kapmıştır. Wiccalar düşünüp kendilerine neden wicca dediklerini açıklamak durumundadır.

Satanist olursam bana tecavüz ederler mi?

Satanistler özgür seksi savunur. Bu özgürlüğün içerisinde sizin özgürlüğünüz de bulunmaktadır. Satanizm'de temel yaklaşım semavi dinlerin seks üzerine giderek insanları aptallaştırdığı yönündedir. İsteyen insan istediği diğer bir insan ile isterse seks yapar isterse yapmaz. Bu onların bileceği bir iştir. Satanizm'de seks için özel rutueller ve büyüler bulunmaktadır. Bu işlem iki kişinin rızası ile olur. Bir kadını bağlayıp tecavüz etmek diye bir şey yoktur. Satanizm'de kadın ve erkek eşittir ve özgür yaratıklardır. Hiç bir kadın erkeğin boyunduruğuna girmez. Sunakta kadın şeklinde bir rutuel yoktur. Şeytana kadın bedeni sunulmaz. Satanizm Hıristiyanlık ve İslam gibi dinlere kıyasla daha Femindir (Kadınsı).

Satanistlere Satan diye hitap edersem neden değişik tepkiler alıyorum?

Bir Müslüman'a Allah diye hitap edemezsiniz. Satanistler Şeytan ilişkisi tanrı tapıcılığına benzememesine rağmen figüratif bir Satan saygısı vardır. Bir Satanist'e "satan ne haber" derseniz. "Baban (tanrın) Satandır". "Ben insanım". "Buyur ölümlü" gibi bir tepki almanız doğaldır. Satanist o kimsenin dini adıdır. Satan bu dindeki önemli figürdür. Satanizm dini yapının adıdır. Hepsi farklı kavramlardır.

Satanizm diğer dinler hakkında neden bu kadar yorum yapıyor?


Satanizm hakkında diğer dinler o kadar çok yorum yapıyor ki. Habis pislik bir yapılanma olarak görüldüğümüz için diğer dinlerin de yorum hakkını kendimizde görebiliyoruz. Ayrıca Satanistler çok fazla dini literatürler ile ilgilidirler. Her dinin dini literatürünü inceleriz. Hatta normal inananlarından daha iyi İsevilik, Musevilik, davudilik ve Muhammedilik yorumları yaptığımız olur. Gnostizm, Kabala, Ben-i vicudilik hakkında çok bilgilerimiz vardır. Bu onlardan olmamız demek de değildir. Bir Satanist'in Latince, Hebrew, Arapça veya Aramca bilmesi onu o konunun dahiline sokmaz.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Satanist bana Göre Deil Tabi herkezin Kendı İNANCI

Adsız dedi ki...

Dark_Metalrock_sonduRock@hotmail.com eklersen sewınırım

Adsız dedi ki...

Anarşistler,satanistler,paganlar...bunlar tamamıyla Masonların ''küçük'' ordularından başka birşey değil!

Adsız dedi ki...

burada yazilan cogu sey yanlis bunu boyle solememin nedeni bn nimde bir seytanin kulu olmam
eger dogru bilgi istiorsaniz bu forma mailimizi verin bn de size baskanimizin verdigi stanizim bilgilerini ve stanizim formunu veriyim

Adsız dedi ki...

bence cok sacma sende onları savunuosun galiba o zaman neden secilmiş insan bahanesiyle masum insanları çocukları öldürüolr iannmadım sölim senn 13 de doğmanın bi önemi yok ama içlerinde yasamıssın seytanı savunuolar tapıolar seytanın görevi yoldan cıkarmaktır ama insann yapması gereken doğru yolda durmaktır sanki onlar şeytann umrundaymış gibi onalr zaten kendilerine kendi ruhlarına ihanet etmiş zavallı insanlar bıçakla kessen onlardanda kan akar yada ölürler çünkü özel bi yaratık varlık değiller kandırılmış zavallı ruhlar acıyorum ama onların sonu yaptıkların çektirdikleri acıdan daha ağır olucak adi pislikler onalrı bu kadar masum gösterme

Adsız dedi ki...

Tebrikelr Güzel Bir Yazı Dostum.
e_cogun@hotmail.com
eklersen sevinirim

Adsız dedi ki...

ben arkadasımızın anlatımına tesekkür ederim.bence her normal insan tabularını yıkarsa yukarıda anlatılanların aslında mümkün ve mantıklı olduguna inanabilir. şahsen benim üzerimde ciddi anlamda tesir yaptı.

Adsız dedi ki...

beni eklersen sevinirim sanırım sizden ögreneceklerim var merak ve arzu içindeyim

Adsız dedi ki...

satanistlik özgürlüktür ve ben cok özgürüm.. Satanistlik kötü bişi deildir Herkezin olmasını dileğimle ölümlü insanlar ..! SATANİST KerFiL

Adsız dedi ki...

satanistlerinde satanlarında taa ... mal herifler tipinize kayayım..